Uddannelsesforløb
Fag i skoleperioderne
Obligatoriske uddannelsesspecifikke fag:
Pædagogik, kulturelle udtryksformer i den pædagogiske praksis, bevægelse og idræt, digital kultur, natur og udeliv, arbejdsmiljø og ergonomi, sundhed i den pædagogiske praksis, kommunikation og psykologi i den pædagogiske praksis.
Grundfag:
Dansk (niveau C), samfundsfag (niveau C) og engelsk (niveau E)
Valgfrie uddannelsesspecifikke fag:
Rytmik, bevægelse og kroppens udtryksformer, det pædagogiske måltid og sundhed, digital pædagogisk praksis, naturen som pædagogisk læringsrum, understøttende undervisning, læring og udvikling hos små børn, specialpædagogiske metoder, kulturel mangfoldighed i pædagogisk praksis, medicinhåndtering, netværk og lokalsamfund i pædagogisk praksis.
Valgfag:
Der indgår to ugers valgfag i uddannelsen.
Praktikperioderne
Praktikken bliver tilrettelagt ud fra de lokale muligheder fx børnehaver, døgninstitutioner, dagplejen, skoleområdet eller andre pædagogiske tilbud. En af praktikperioderne skal være i en dag- eller døgninstitution.
Grundforløb 1 (20 uger)
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har du afsluttet det inden for det sidste år, så starter du med Grundforløb 1. Med et gennemført Grundforløb 1 er du klar til at fortsætte på Grundforløb 2.
Læs mere om Grundforløb 1 her
Grundforløb 2
Har du afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, skal du starte direkte på Grundforløb 2. Et gennemført Grundforløb 2 er adgangsgivende til hovedforløbet som pædagogisk assistent.
Du skal vælge varianten Grundforløb 2 - pædagogisk assistent.
Læs mere om Grundforløb 2 her
Hovedforløb (2 år, 1 måned og 2 uger)
Efter Grundforløb 2 er du klar til at søge ind på hovedforløbet, den pædagogiske assistentuddannelse (PA). På hovedforløbet bliver du ansat som elev og får elevløn.
Hovedforløbet veksler mellem 3 skoleperioder og 2 praktikperioder.
Videreuddannelse
Med en uddannelse som pædagogisk assistent har du mulighed for at læse videre til pædagog eller lærer.