Har du afsluttet din 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, starter du din erhvervsuddannelse direkte på et grundforløb 2.

Grundforløb 2 varer 20 uger, og det er adgangsgivende til hovedforløbene - altså til uddannelserne.

Undervejs lærer du den nødvendige teori og arbejder med faget i praksis. Herefter er du klar til at komme i gang med dit valgte hovedforløb.

På grundforløb 2 specialiserer du dig i forhold til hovedforløbet, og derfor vil enkelte fag på grundforløb 2 variere lidt og tilpasses det ønskede hovedforløb:

 • GF2 SOSU-hjælper
  (adgangsgivende til hovedforløbet som social- og sundhedshjælper)
 • GF2 SOSU-assistent 
  (adgangsgivende til hovedforløbet som social- og sundhedsassistent)
 • GF2 SOSU-EUX Velfærd
  (adgangsgivende til EUX Velfærd hovedforløbet, hvor SOSU-assistentuddannelsen kombineres med fag på gymnasialt niveau)
 • GF2 Pædagogisk assistent (PA)
  (adgangsgivende til hovedforløbet som pædagogisk assistent)

Herunder er forskellige former for økonomi under grundforløbet beskrevet. Du kan også få yderligere oplysninger hos  vejlederne på SOSU-STV

 • På Grundforløb 2 kan du søge SU - hvis du er fyldt 18 år og i øvrigt opfylder betingelserne for SU. Du kan tidligst søge om SU en måned før uddannelsen begynder. Se mere om betingelser på www.su.dk
 • Hvis du er ledig og modtager dagpenge, så er der for nogle målgrupper mulighed for at søge ind på GF 2 med 110% dagpengesats. Hør mere om mulighederne hos jobcentrene.

Særligt for Grundforløb 2 - SOSU-ass.rettet

 • Fra 1. juli 2021: Hvis du er fyldt 25 år er der mulighed for en uddannelsesaftale med løn på Grundforløb 2. Uddannelsesaftalen vil være gældende både under Grundforløb 2 og hovedforløbet til social- og sundhedsassistentuddannelsen. Det gælder KUN under forudsætning af, at der indgås en aftale mellem dig og den kommunale arbejdsplads, hvor du ønsker at få en uddannelsesaftale.

Du kan forhøre dig om dine muligheder for at indgå uddannelsesaftale hos den kommune, som du ønsker at få en uddannelsesaftale med. Herunder står, hvem du kan henvende dig til.

Morsø Kommune

Hvis du ønsker at høre om mulighederne i Morsø Kommune, er du velkommen til at kontakte uddannelsesleder Annette Bundgaard Sø på mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 9970 6351

Thisted Kommune

Hvis du ønsker at høre om mulighederne i Thisted Kommune, er du velkommen til at kontakte én af uddannelseskonsulenterne

 • Minna Munk Christensen : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
 • Nina Jexen : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skive Kommune

Hvis du ønsker at høre om mulighederne i Skive Kommune, er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Dorte Søgaard på mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Viborg Kommune

Hvis du ønsker at høre om mulighederne i Viborg Kommune, er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Eva Pedersen på mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere om Grundforløb 2 - SOSU

Læs mere om Grundforløb 2 - PAU