Overvejer du en uddannelse på social- og sundhedsskolen?
Tag en snak med en vejleder og bliv afklaret. 

Er du elev på skolen og har brug for hjælp eller støtte?
Skolen har en bred række muligheder for at hjælpe og støtte I forbindelse med uddannelse.

Hvad det vil sige at være elev på skolen? Hvad kan skolen tilbyde dig? Og hvilke muligheder giver en social- og sundhedsuddannelse eller en pædagogisk assistentudddannelse dig i forhold til job og videreuddannelse?

Vil du gerne have stillet din nysgerrighed, så er du velkommen til at besøge skolen for at:

 • få en snak med en vejleder omkring skolens forskellige uddannelser
 • se skolens faciliteter og omgivelser
 • få information om skolens andre tilbud ud over undervisningen
 • følge undervisningen i en klasse
 • snakke med eleverne

Vil du gerne høre mere eller lave en aftale om et besøg, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 8912 4400.

Skolens administration har telefontid mellem kl. 07.30 - 12.30 

Du er også altid velkommen til at sende en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og spørge ind til en af vores uddannelser.

Kunne du tænke dig en online virtuel vejledning, inden du søger på grundforløb 1?

Vi tilbyder lige nu en online virtuel vejledning for dig, der går i grundskolen (9. og 10 kl.) og står foran et valg for din fremtid.

Hør alt om vores uddannelser, hvad du kan blive og hvordan det hele foregår. 

Du vil få mulighed for at få en grundig introduktion, og du får lov at stille alle de spørgsmål, du har brug for at få svar på.

Læs mere her

Skolen tilbyder vejledning som en hjælp og støtte til at gennemføre uddannelsen.

Vejledningen er individuel eller kollektiv vejledning, der gensidigt støtter og supplerer hinanden.

Den individuelle vejledning tager udgangspunkt i dine personlige forudsætninger og i formålet, indholdet og strukturen af den uddannelse, som du er tilmeldt eller begyndt på.

Kontaktlærer

Du får tilknyttet en kontaktlærer i hele uddannelsesforløbet. Formålet med kontaktlærerfunktionen er at understøtte din faglige og personlige udvikling i uddannelsesforløbet.

I løbet af uddannelsen har du løbende uddannelsessamtaler med kontaktlæreren med afsæt i elevens uddannelsesplan. Kontaktlæreren koordinerer ligeledes klassens aktiviteter og fælles aftaler.

Skole-praktikkoordinatorer

Skolepraktikkoordinatorerne optager elever til hjælper- og assistentforløbene og kan vejlede dig i forhold til optagelse. Når du er optaget på uddannelsen udarbejder skolepraktikkoordinatoren i samarbejde med dig din personlige uddannelsesplan. Gennem hele uddannelsen kan du få støtte og vejledning med det mål, at du gennemfører uddannelsen.

Når skolepraktikkoordinatorerne samarbejder med dig og finder løsningsmuligheder for dig i dit uddannelsesforløb sker det med udgangspunkt i dig og din situation samt målene for uddannelsen. Fokus er at tilrettelægge et uddannelsesforløb som giver mening for dig, og som giver dig mulighed for at mestre at være i uddannelse, så du kan udvikle de faglige og personlige kompetencer, der er nødvendige for at nå målene.

Ungekoordinatorer

Skolen har ungekoordinatorer, hvis primære opgave bl.a. er at støtte elever på grundforløbet, som i en periode har brug for særlig støtte til at håndtere problemer af personlig eller social karakter, som har indflydelse på elevens mulighed for at gennemføre den påbegyndte uddannelse.

Psykologisk bistand

Der er også mulighed for psykologisk bistand på skolen via samtaler. Samtalernes formål er at støtte elever med særlige udfordringer, således at eleven oplever at trives og at være i stand til at mestre at gennemføre uddannelsen.

Socialrådgiver

Skolen i Skive tilbyder nu vejledning og støtte i form af samtaler til SOSU assistentelever for at give de bedste muligheder for at gennemføre uddannelsen. Samtalerne kan tage udgangspunkt i en følelse af vanskeligheder, og etableres efter ønske fra eleven selv.

Skolen har en specialpædagogisk koordinatorer, hvis opgave er at koordinere støtte til elever med særlige behov, så de bliver i stand til at gennemføre deres uddannelse.

Vi tilbyder specialpædagogisk støtte i form af:

 • IT hjælpermidler i form af fx. IT-startspakke, Intowords til Mac og GoogleCrome og/eller Ipad med talegenkendelsesprogrammet Siri
 • Studiestøttetimer til udvikling af læse- og skrivestrategier
 • Studiestøttetimer til udvikling af generelle studieteknikker
 • Særlige vilkår i forbindelse med prøver
 • Desuden har alle skolens elever mulighed for individuel vejledning og støtte til lektier en time hver dag i skolens læringsspor
 • Alle elever har adgang til E-bøger, som kan give støtte til læsning og til at tage notater.
 • Alle elever har mulighed for at mødes med skolens læsevejleder i løbet af deres uddannelse

Skolen tilbyder elever med læse- og/eller skrivevanskeligheder en ordblindetest ved mistanke om ordblindhed.

Læs meget mere om specialpædagogisk støtte her

Yderligere Relevante links

Vejledning om SU

Når du er over 18 kan du søge om Statens Uddannelsestøtte - SU.

Her finder du link til oplysninger om SU

Læs meget mere om SU og beregn din SU

eVejledning er en landsdækkende mulighed for at få anonym vejledning om uddannelse og job.

Du kan få vejledning dag - aften og weekend på telefon, chat og mail.

eVejledning tilbyder også digitale møder, som du nemt kan deltage i.

Du kan også finde os på sociale medier, hvor du kan få relevante nyheder om uddannelser, uddannelsesvalg og jobmuligheder.

UddannelsesGuiden finder du forskellige værktøjer, du kan bruge i dit valg af uddannelse.

evejledning

eVejledning er et tilbud fra Undervisningsministeriet.


Vejledning

Vil du gerne høre mere om uddannelsesmuligheder med videre, så kan du ringe til en vejleder på et af de telefonnumre, du finder til højre herfor

Du kan også sende en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med dine kontaktoplysninger, så vil du blive kontaktet af en vejleder.