Direktør for SOSU STV skifter fra velfærdsuddannelser til Miljøministeriet

Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg (SOSU STV) skal finde ny direktør. Efter 5½ år på posten har afgående direktør Jakob Høeg valgt at takke ja til en ny stilling som kontorchef i Miljøministeriet, hvor han bl.a. får ansvaret for overvågningen af vandmiljø og natur i Midtjylland.

”Jeg har været meget glad for at være direktør på SOSU STV, og har kun godt at sige om samarbejdet hele vejen rundt. Jeg har oplevet stor opbakning og tillid både internt og eksternt, og vi har i et tæt samarbejde nået rigtig gode resultater på SOSU STV, som jeg er stolt af at have været med til,” fortæller Jakob Høeg.

Skolen har været gennem en stor udvikling gennem de sidste fem år: ”Vi har bygget til i vores afdeling i Thisted, og vi har udvidet vores uddannelsestilbud i Viborg, hvor vi også har fundet nye lokaler. Skolen har styrket relationerne til samarbejdspartnerne. Sammen med kommunale og regionale arbejdsgivere er der fundet mange nye løsninger til at rekruttere elever. Skolen er grundlæggende i en god form”, fortæller bestyrelsesformand Henrik Gregersen.

Den afgående direktør har fået en attraktiv og spændende stilling som kontorchef i Miljøministeriet. Han har tidligere været en del af ministeriet, som administrationschef i Kystdirektoratet: ”Mine interesser har gennem mit arbejdsliv ført mig i to forskellige retninger: At arbejde med mennesker, specielt inden for velfærdsområderne, og at arbejde med natur og miljø. Begge dele har fyldt professionelt og i fritiden. Min nye stilling svinger mit arbejdsmæssige pendul tilbage til natur og miljø, og jeg ser meget frem til at fordybe mig fagligt i området og være en del af den nationale overvågning af vandmiljøet og naturen.”

Bestyrelsen for SOSU STV holder et i forvejen planlagt bestyrelsesmøde på onsdag den 7. december. Her drøftes forslag til konstituering af direktør og proces for rekruttering af ny direktør. Bestyrelsens beslutning meldes ud efter bestyrelsesmødet.

”Vi har en god og veldrevet skole, og selv om vi kun nødigt giver slip på Jakob Høeg, glæder vi os til at byde en ny direktør velkommen, som kan føre skolens værdier og strategiske målsætninger godt videre. Økonomien i SOSU-skoleverdenen er udfordret af rekruttering og frafald, også på SOSU STV. Det er en meget vigtig opgave i den kommende tid,” slutter bestyrelsesformanden Henrik Gregersen.

 

Lene Dahlgaard er konstitueret direktør i perioden frem til den ny direktør starter.

 

Yderligere oplysninger:

Henrik Gregersen, bestyrelsesformand, tlf. 2422 9929

Jakob Høeg, afgående direktør, tlf. 2058 3873