I april havde SOSU STV’s Viborg-afdeling fornøjelsen af at give en flok folkeskolelærer to inspirerende dage på “skolebænken”, i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole og Mercantec.

Over de to dage fik lærerne muligheden for at se og opleve på egen krop, hvordan der arbejdes med praksisfaglighed på erhvervsuddannelserne med det formål at give lærerne bedre forudsætninger for at tænke erhvervsskolernes læringsrum og forløb ind i deres årsplanlægning, samt at bidrage til at lærerne bedre kan vejlede eleverne til at træffe deres uddannelsesvalg ud fra et oplyst grundlag.

Lærerne arbejdede i forskellige workshops, hvor de blev introduceret for vores seje velfærdsteknologi, hvor skolen blandt andet anvender VR-briller og simulations-dukker til at klæde eleverne så godt på som muligt, inden deres møde med praksis.

Derudover mødte lærerne én af skolens rollemodeller, som deltog for at give dem et indblik i hendes hverdag, og baggrund for valg af uddannelse.

Sidst men ikke mindst blev de præsenteret for skolens læringstilgange og metoder, med henblik på at være nysgerrige på hvordan disse kan anvendes i grundskolernes undervisning.

Her er nogle af de kommentarer, vi fik med os fra dagen:

  • Jeg bliver altid imponeret over den høje faglighed og den faglige stolthed, man oplever på erhvervsuddannelser
  • En god påmindelse om, hvor meget læringsglæde det giver, at få måsen op af stolesæder og få fingrene i tingene
  • Et bedre kendskab til erhvervsuddannelserne, så man kan rådgive eleverne bedre

Er du interesseret i at se lidt fra dagen, så kan du se mere hos TV-Midt/Vest, som var på besøg:

http://kortlink.dk/tvmidtvest/2fk78