Telefon +45 89 12 44 00
E-mail skive@sosu-stv.dk

pressemeddelelse

Viborg Kommune tilbyder nu også elevløn fra starten af SOSU-uddannelserne

I forbindelse med en samarbejdsaftale mellem Social- og Sundhedsskolen STV og Viborg Kommune om fokus på yngre elevers forsørgelsesmuligheder under Grundforløb 2 til social- og sundhedsuddannelserne, vil Viborg Kommune nu tilbyde elevløn allerede fra Grundforløb 2.

I dag modtager kun social- og sundhedsassistentelever over 25 år elevløn. Elever under 25 år, samt social- og sundhedshjælperelever over 25 år modtager som udgangspunkt SU.

Men som en del af indsatsen for at tiltrække flere elever til uddannelserne på social- og sundhedsområdet har en stigende række kommuner valgt at tilbyde elever under 25 år elevløn fremfor SU, mens de gennemfører grundforløbet på 20 uger. Grundforløbet er et skoleforløb før selve elevansættelsen i kommunerne. Elevansættelsen kaldes også hovedforløbet.

Elevlønnen vil blive tilbudt, hvis man bliver optaget på Social- og Sundhedsskolen STV, og man har en ansættelsesaftale med Viborg Kommune. Elevlønnen vil på de 20 ugers Grundforløb 2 ligge på mellem ca. 12.000 og godt 21.000 kroner før skat alt efter elevens uddannelsesvalg, alder og erfaring.

Social- og Sundhedsskolen STV i nye rammer skaber rum til samarbejdet

Efter sommerferien 2022 vil Social- og Sundhedsskolen STV’s Viborg-afdeling være på plads i nye lokaler i Skive-Viborg HF & VUC’s bygninger. Det betyder at både Grundforløb 1, Grundforløb 2 og de efterfølgende hoveduddannelsesforløb fremover alle vil blive udbudt i SOSU STV’s nye afdeling i Viborg.

Direktør Jakob From Høeg glæder sig over de nye frugter af samarbejdet med kommunen:

- Sammen med Viborg Kommune gør vi en stor indsats for at rekruttere de velfærdsmedarbejdere, der er brug for nu og de kommende år. Med det store behov der er, er det uhyre vigtigt, at ingen mulige elever begrænses i at kunne tage den ønskede uddannelse. Med Viborg Kommunes beslutning er en økonomisk hindring blevet vendt til en økonomisk fordel, siger han.

Direktøren kan ikke komme i tanke om andre uddannelser, hvor forsørgelsen er bedre fra dag ét:

- Vi håber, det giver nogle flere elever. Der er hårdt brug for dem, slutter Jakob Høeg.

Der starter grundforløb op på begge uddannelser flere gange om året. Vil du vide mere om uddannelserne, kan du besøge Social- og Sundhedsskolen STVs hjemmeside www.sosu-stv.dk 

Yderligere oplysninger:

Jakob From Høeg, direktør, Social- og Sundhedsskolen STV, tlf. 2058 3873 el. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.