Telefon +45 89 12 44 00
E-mail skive@sosu-stv.dk

SOSU-STV udvider uddannelsesudbuddet og flytter til større lokaliteter

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg (SOSU STV) er efterhånden vokset ud af rammerne på Reberbanen og har brug for meget mere plads.

Bestyrelserne for SOSU STV og for Skive-Viborg HF & VUC er derfor blevet enige om at dele lokaliteter i Skive-Viborg HF & VUC’s bygninger på Gråbrødre Kirke Str. 5 i Viborg midtby. Det er til stor gavn for begge institutioner.

Flytningen sker i forlængelse af den nylig indgåede samarbejdsaftale mellem SOSU STV og Viborg Kommune om bl.a. at udvide uddannelsesudbuddet i Viborg med social- og sundhedsassistentuddannelsen. Styrkelsen af SOSU STV i Viborg Kommune sker med henblik på at øge rekrutteringen af elever til social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelse. Og det kræver meget mere plads!

SOSU STV har taget nogle af de nye lokaler i brug allerede nu – og efter sommerferien forventer SOSU-STV også at kunne tilbyde hovedforløbet til assistentuddannelsen i Viborg by. Det betyder, at eleverne ikke skal tage en stor del af deres uddannelse uden for kommunen.

Flytningen af de resterende aktiviteter på Reberbanen vil blive gennemført i løbet af 2022.

De nye rammer giver bedre muligheder for at rekruttere flere elever fra hele Viborg Kommune, mener bestyrelsesformanden for SOSU STV, Henrik Gregersen:

- Viborg Kommune har med indgåelsen af en samarbejdsaftale med SOSU STV tilkendegivet at ville understøtte et større og bredere lokalt uddannelsesudbud inden for vores område. Der er et stort og stigende behov for kvalificerede medarbejdere til velfærdsområderne, og det kan vores skole være med til at indfri. Samlet set skal det give en øget aktivitet på tværs af SOSU STV, og det er til gavn for skolen, men i endnu højere grad til gavn for kommunens opgaveløsning inden for sundhed, omsorg og pædagogik, siger han.

Også hos Skive-Viborg HF & VUC er der glæde over den nye aftale. Bestyrelsesformand Peter Møller Pedersen ser det kommende samarbejde som en kærkommen mulighed for at styrke uddannelsesmiljøet på HF & VUC i Viborg:

- Den meget lave ledighed og nationale omlægninger af uddannelse har betydet, at vi har fået færre elever, og dermed også en del overskydende plads. Ved at samarbejde med SOSU STV får vi mere liv og aktivitet i vores bygninger, fortæller Peter Møller Pedersen og peger på endnu et potentiale for begge parter:

- Jeg tror også, at særligt vores VUC-elever vil kunne blive inspireret af miljøet omkring social- og sundhedsuddannelserne til at se disse uddannelser som en god mulighed for en meningsfuld og udviklende fremtidig karriere.

Yderligere oplysninger fås hos:

Henrik Gregersen, bestyrelsesformand SOSU STV, tlf. 2422 9929 , eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Peter Møller Pedersen, bestyrelsesformand, Skive-Viborg HF & VUC, tlf. 7269 0311, eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jakob From Høeg, direktør, SOSU STV, tlf. 2058 3873, eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.