Telefon +45 89 12 44 00
E-mail skive@sosu-stv.dk

Tak kære poder Facebook top 

TAK, kære poder!

Sådan lyder det fra de danske social- og sundhedsskoler til de godt 18.000 podere, for den indsats de har gjort - og stadig gør - for at genåbne samfundet.

Således også fra Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg, der som én af de 15 danske SOSU-skoler med i alt 46 undervisningssteder nu rækker en hånd ud til podere hos blandt andre Falcks teststeder. Håndsrækningen gives for at prøve af, om nogle af de dedikerede mennesker i testcentrene kunne være interesserede i at gå social- og sundhedsvejen efter arbejdet som poder.

Direktør for SOSU-STV, Jakob From Høeg, ser en oplagt mulighed for at nå en gruppe mennesker, der på egen krop har prøvet at være en del af samfundets sundhedssystem. Mange af dem er unge, der endnu ikke har valgt en uddannelse, eller ledige, som har lyst til at skifte spor.

- Vi mangler elever, hvis velfærdsopgaverne i de danske kommuner og regioner skal kunne løses i fremtiden. Aktuelt har kommunerne allerede meget svært ved at besætte vagtplanerne i sommerferieperioden, og den tendens ser ikke ud til at blive mindre. Her har vi så en hel del podere, der gennem flere måneder har været helt tæt på andre mennesker, og har kunnet mærke, de gjorde en forskel for dem. Så vi håber, at nogle af dem vil få øjnene op for mulighederne i vores uddannelser, siger Jakob From Høeg.

Hos Falck, der har godt 20 teststeder i SOSU-STVs optageområde, har man også været meget positive over for idéen.

- Mange af vores podere har vist stor interesse for den sundhedsfaglige indsats i forbindelse med deres arbejde med at teste befolkningen for Covid-19. Vi er glade for, at vi ved samarbejdet med de Danske SOSU-skoler får mulighed for at kunne hjælpe dem videre til en sundhedsfaglig uddannelse, når de på et tidspunkt er færdige med pode-aktiviteterne i Falck, siger Jørgen Mieritz, direktør i Falck Ambulance Danmark.

Rekrutteringskampagnen målrettet poderne vil komme til at foregå hen over sommeren med uddeling af informationsmateriale både på teststederne og gennem oplysning på de sociale medier samt via en hjemmeside oprettet til formålet, www.sosu.dk/poder.

Yderligere oplysninger:

Jakob From Høeg, direktør, Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg, tlf. 2058 3873.