Styrk samarbejdet med Borgeren

AMU nummer: 48390

Arbejdet med lavaffektive metoder - Low Arousal

Beskrivelse:
Deltageren kan, med afsæt i en forståelse for konfliktminimering, ikke-konfrontation og forebyggende indsats med fokus på metoden Low Arousal, skabe afstemte relationer til borgere med kognitive funktionsnedsættelser og problemskabende adfærd, og herigennem skabe en trivselsfremmende indsats, der minimerer problemskabende adfærd og magtanvendelser i det pædagogiske arbejde. Deltageren har forståelse for de grundlæggende principper i Low Arousal og kan forstå problemskabende adfærd som en mestringsstrategi for borgeren, og tilpasse eventuelle krav i forhold hertil. Deltageren kan, på baggrund af viden om affektregulering og selvkontrol, identificere, forebygge og håndtere for høj eller for lav arousal og tilpasse egen adfærd, samt pædagogiske og fysiske rammer til gavn for borgerens trivsel. Deltageren har viden om stress, og kan på baggrund af iagttagelser udarbejde enkle stress-analyser, samt vurdere borgerens samlede stress-belastning i en given situation, og justere den pædagogiske indsats og forventninger på denne baggrund. Deltageren har forståelse for eget og kollegers ansvar i konflikter, og kan reflektere over egen og kollegers rolle i borgerens liv. Deltageren kan på baggrund heraf indgå i faglig sparring med kolleger med sigte på at minimere konflikter.

Formål:
Efter uddannelsen kan du med viden om lavaffektive metoder tilrettelægge og gennemføre en trivselsfremmende indsats i samarbejde med borgeren. Du lærer at kommunikere, identificere og forebygge i forhold til borgerens stress-belastning og heraf minimere konflikter med afsæt i lavaffektive metoder, der tager højde for at borgerens problemskabende adfærd er en form for mestringsstrategi.

Målgruppe:
Målgruppen for uddannelsen er faglærte og ufaglærte medarbejdere, der arbejder inden for det socialpsykiatriske område og voksenhandicapområdet. Det kan eksempelvis være pædagogmedhjælpere, værkstedsassistenter og pædagogiske assistenter. Ligeledes er uddannelsen også rettet mod det specialpædagogiske område i forhold til børn og unge med udviklingsforstyrrelser og/eller problemskabende adfærd, hvor målgruppen er familieplejere.


AMU nummer: 49655

Dokumentation via digitale enheder i primærsektor

Beskrivelse:
Deltageren:- kan i det daglige arbejde anvende digitale enheder så som smartphone, tablet o.l. til løsning af relevante opgaver i dokumentationssystemet.- har kendskab til relevant lovgivning, lokale retningslinjer samt eget ansvar og kan i overensstemmelse hermed dokumentere i dokumentationssystemet via digitale enheder f.eks. oprette og føre borgerens journal samt trække relevant data vedr. borgeren.- kan anvende digitale dokumentationssystemer til at sikre mono- og tværprofessionel kommunikation og samarbejde om borgeren.

Formål:
Efter endt uddannelse kan du anvende digitale enheder til at dokumentere og koordinere pleje- og omsorgsydelser, og medvirke til et tværprofessionelt - og sammenhængende forløb for den enkelte borger. Herunder opnår du viden om dit dokumentationsansvar og borgerens rettigheder ved dokumentation via digitale enheder.

Målgruppe:
Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter m.fl. der i deres daglige arbejde skal dokumentere via digitale enheder i primærsektoren.


AMU nummer: 22629

Samarbejde i det tværfaglige faste team

Beskrivelse:
Deltageren:- Har viden om egen og øvrige teammedlemmers faglighed og bruger denne viden til at indgå i samarbejdet om pleje- og omsorgsforløb i det tværfaglige faste team og med borgere og pårørende.- Kan tage ansvar for at skabe en tillidsfuld samarbejdskultur med fælles værdier og fælles fagligt sprog, hvor der er fokus på borgerens behov og selvbestemmelse i tilrettelæggelse af den helhedsorienterede støtte og pleje.- Kan, med afsæt i det tværfaglige teamsamarbejde, koordinere og tilrettelægge sammenhængende pleje- og omsorgsforløb med fokus på kontinuitet, forebyggelse og rehabilitering.- Kan anvende metoder, herunder inddrage pårørende, til at opnå forståelse for borgerens ønsker, behov og livssituation og kan tilrettelægge helhedsplejen med udgangspunkt heri.

Formål:
Efter endt uddannelse har deltageren viden om teamets fagligheder og kan anvende denne viden til at samarbejde i tværfaglige faste teams. Deltageren kan, med afsæt i det tværfaglige samarbejde, koordinere og tilrettelægge helhedspleje med fokus på borgerens selvbestemmelse og livssituation.Uddannelsen kan suppleres med AMU-uddannelsen "Udvikling af det tværfaglige faste team"(22632) (2 dage).

Målgruppe:
Medarbejdergrupper på ældreområdet herunder social- og sundhedsmedarbejdere, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, pædagoger, pædagogiske assistenter, andre relevante faggrupper og ledere tilknyttet området, så man derved kan tilegne sig fælles kompetencer og opbygge fælles forståelser i forhold til det at arbejde i tværfaglige faste teams. Det er også muligt at deltage for enkelte medarbejdere.


Kviknummer:
787409amrt2548

Adresse:
Lerpyttervej 56
7700 Thisted

Kontaktperson:
Kate Jespersen
Tel: 8912 4404

Startdato:
02-09-2025

Varighed:
5 dage

Min. antal deltagere:
23

Antal ledige pladser:
16

Max. antal deltagere:
30

Dage for afholdelse:
02-09-2025 - 03-09-2025
11-09-2025
24-09-2025 - 25-09-2025

Sidste tilmelding:
08-07-2025

Tilmeld kursus