Elev på Social- og sundhedsskolen Skive Thisted Viborg

Elev på Social- og sundhedsskolen Skive Thisted Viborg
Her kan du læse om vores mange forskellige aktiviteter.

fredag d. 7. oktober 2016 fejrede vi SOSU-uddannelsernes 25 års jubilæum på afdelingerne i Skive og Thisted. 

Her lidt indtryk fra dagen

25-års-jubileum.jpg

Hils på vores Seje elever, der deltagerer i regionsmesterskaberne i ålborg den 6/10-16 ifm. DM i SOSU - program 

Billed elever hold 2Billed elever hold 1

 

 

 

 

 


fra august kan man blive student og sosu-assistent eller pædagogisk assistent i én og samme uddannelse

på-skolen.jpg

 

Skolen har indgået et samarbejde med Skive Gymnasium og HF, så det nu bliver muligt at blive student og sosu-assistent eller pædagogisk assistent i én og samme uddannelse.

Læs artikel i Skive Folkeblad


Invitation til uge 45, første uge i november 2015 - brobygning

farvede-hænder.jpg

 

Lærer i 9. og 10. klasse

I uge 45 afholdes der brobygning.
Hvis du har elever i brobygning hos os, så vil vi gerne invitere dig til informationsmøde.

Indbydelse.


Igen kom skolen ind blandt de 3 første i konkurrencen Skills

rasmus-og-rune.jpg

Assistenteleverne Rasmus og Rune fik en flot 2. plads i Regionsmesterskaberne.

Konkurrencen foregår på den måde, at deltagerne træder ind på en scene, som er bygget op som et hjem. For åben mikrofon og med live publikum møder de to ældre borgere, de skal pleje, som om det var en helt almindelig arbejdsdag.

 Læs artikel fra Skive Folkeblad 


Foredraget "mig og min smarte telefon" med Søren Hebsgaard

smart-tlf.jpg

 Søren Hebsgaard er videnskabsjournalist og en meget efterspurgt foredragsholder, som har inspireret tusindvis af unge og voksne med sine foredrag landet over.

Foredraget er med data om flere end 3.500 danske unges smartphonebrug og betydningen for stress, koncentration og nærvær. Søren Hebsgaard udtaler sig jævnligt i medierne om unges smartphonebrug.

Alle skolens elever fik et sjovt foredrag, som satte tingene på spidsen og gav dem noget at tænke over. Se mere


EUX/EUD aften nov 2014 - til elever på 9. og 10. årg og forældre

indbydelse.jpg

I fremtiden kommer der til at mangle faglærte
indenfor alle fag. Med en EUX eller en
erhvervsuddannelse er der gode muligheder for job
og videreuddannelse.

- Kom og hør om de mange nye muligheder på
de 5 skoler. Der vil være korte oplæg om de 4 nye
hovedområder og efterfølgende mulighed for besøg
på skolernes stande. 

Du kan vælge en af to aftener: mandag d. 17. november på Roslev Skole eller
torsdag d. 20. november på Aakjærskolen, gymnastiksalen.
Tilmelding ikke nødvendig.
Se indbydelse


Flot 2. og 3. plads til regionsmesterskab DM i Skills 2015

 

logo_sosu-assistent_gl.jpg

To elever fra assistentuddannelsen juli 2013 i Skive - Henriette Balle Nielsen & Nettie Brandt (hold 4) og to elever fra assistentuddannelsen juli 2013 i Thisted - Rasmus Frouvne Knudsen og Nanne Leed Nielsen (hold 3) - havde sammen med deres klasser og undervisere forberedt sig i mange uger til regionsmesterskabet for DM i Skills den 2. oktober 2014.

  

billeder-elever.jpg

 

Rasmus og Nanna fra Thisted afdelingen fik en flot 2. plads.
Henriette og Nettie fra Skive afdelingen fik en flot 3. plads.
Nanna Thorsen og Line Nielsen fra SOSU Randers løb af med 1. pladsen og går dermed videre til Danmarksmesterskabet i Skills den 8.-10. januar 2015 i Bellacenteret i København.

 

 


Læs mere om  DM i Skills 

 


Rasmus Skov Borring deler ud af den danske sangskat

Rasmus Skov BorringDu har måske oplevet hans musik til den officielle landsstævnesang "Livsuret" til DGI Landsstævne 2013?

Pianist, komponist og foredragsholder Rasmus Skov Borring spillede op til morgensang på Skive- og Thisted-afdelingen onsdag d. 12. marts 2014. 

 


Kvalificering til DM i Skills 9. klasser 2013

DM Skills 9. kl. 2013 172x92Erhvervsskolerne i Skive afholdte i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning Skive (UU Skive) kvalifikationsrunde til DM i Skills for 9. klasser torsdag den 14. november 2013.

Alle Skive Kommunes overbygningsskoler og Salling Efterskole havde takket ja til at deltage med i alt 475 elever.

Formiddagen var tilrettelagt, så alle klasser tilbragte en time på hver af skolerne: Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg, Skive Handelsskole og Skive Tekniske Skole. På hver skole dystede klasserne mod hinanden i faglige konkurrencer og fik lejlighed til at se skolerne og høre om deres forskellige uddannelser.

De tre bedste klasser gik videre i finalen over middag, hvor alle 475 elever samledes på Skive Tekniske Skole. Førstepladsen gik til Brårup 9.c, andenpladsen til Salling Efterskole og Roslev 9.z fik tredjepladsen.

Eftersom Salling Efterskole udgår pga. en skitur, går Brårup og Roslev videre til DM-finalen i Skills, som finder sted i Aaborg til januar 2014.

Se resultaterne på erhvervsskolernes Facebook-sider:

www.facebook.com/sosustv

www.facebook.com/grunduddannelsenskivehs

www.facebook.com/skivets


Flot 3. plads til regionsmesterskab DM i Skills 2014

Logo DM i Skills 2014

Fire elever fra assistentuddannelsen juli 2013 hold 1 - Henriette Balle Nielsen & Nettie Brandt (hold 6), Stine Gade Simoni & Majbrit Handgaard Sørensen (hold 3) - havde sammen med deres klasse forberedt sig i mange uger til regionsmesterskabet for DM i Skills den 3. oktober 2013.

 

 

Regionsmesterskab Skills 2014Henriette og Nettie fra skolen fik en flot 3. plads. Ditte Mathilde K. Jensen og Rikke H. Kristoffersen fra SOSU Nord løb af med 1. pladsen og går dermed videre til Danmarksmesterskabet i Skills den 23.-25. januar 2014 i Gigantium i Aalborg.

Læs mere om DM i Skills

 


Eftertænksomt foredrag om trivsel og  misbrug

Livet giver hak. Trivsel handler om, hvad man fylder i det.

172x Jan AbildgaardDet var et eftertænksomt budskab, som trivsels- og misbrugskonsulent, Jan Abildgaard, havde på hjerte, da han onsdag den 11. september 2013 holdt foredrag på Skive- og Thistedafdelingen. Han fængede sit publikum med levende og nærværende fortællinger om sine erfaringer som konsulent i Holstebro Kommune sat i relief til elevernes hverdag og arbejdsliv.

 


Gospel med humor og varme

Lydiah Wairimu spredte liv og glæde, da hun mandag 13. marts 2013 engagerede hele skolen i et livsbekræftende fællesskab med en 1½ times gospel sangtime.

172x155 Lydiah Wairimu GospelGennem mentale sangbilleder lærte Lydiah deltagerne at synge gospel på en humoristisk, varm og medrivende måde.

Lydiah bliver beskrevet som "den lille kvinde med den store stemme". Hun er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi og har erfaring som både gospelsanger, underviser og korleder.

Dagen var arrangeret af skolens Kulturudvalg med det formål at give elever og personale en fælles, anderledes, kulturel og livsbekræftende oplevelse.


Integrationspris

Søndag den 25. november uddelte foreningen Kultur på Tværs årets integrationspriser på biblioteket i Skive. I år gik prisen til en uddannelsesinstitution til Social- og Sundhedsskolen STV og en af priserne til privatpersoner gik til en af vores elever, Florence Kabongo fra assistenthold Juli12 i Skive. Billedet fra overrækkelsen er venligst udlånt af Kultur på Tværs.

IntegrationsprisDet er 12.år i træk at integrationsprisen blev uddelt. Begrundelsen for overrækkelsen til skolen var at: "Skolen gør et stort stykke arbejde for at nydanskere kan starte og gennemføre uddannelsen til Social- og Sunhedshjælpere eller Social- og Sundhedsassistenter. Arbejdet indskrænket sig ikke kun til hjælp mens de studerende går på uddannelsen. Allerede inden de studerende starter på uddannelsen, har skolen være i gang med vejledning ind i uddannelsen, eller hvis man ikke er helt klar, hvad der skal til for at kunne begynde senere.

Skolen er meget glad og stolt over at modtage prisen.

Du kan her læse mere om Kultur på Tværs.


Åbent hus i viborg

Aktive eleverDer er åbent hus på skolen i Viborg lørdag d.17.nov.2012. Dørene går op kl.10 og frem mod kl.12 kan man opleve undervisning. I år kan man også selv prøve undervisningen, hvor elever fra skolen og undervisere vil give mulighed for få et indblik i hverdagen på skolen.

Så kom til Social- og Sundhedsskolen i Viborg lørdag d.17.nov. mellem kl.10 og 12. 

 


PAU elever samlede stort ind til hospitalsklovne

Pau klovne 1Eleverne fra den pædagogiske assistentklasse, PAU 12 i Skive, samlede d.2.nov.2012 ind til de danske hospitalsklovne ved By Night i Skive gågade.

PAU 12 klassen lavede en auktion, hvor de auktionerede indsamlede gaver væk. De ville gerne skabe opmærksomhed omkring det store og vigtige arbejde klovnene laver på de danske hospitaler.

 

Pau klovne 2

Indsamlingen var del af et projekt på klassen, hvor eleverne selv skulle stå for det hele. Så der blev arbejdet hård og intensivt med forskellige ideer, inden det hele faldt på plads - og stand og klovne kunne stille op i Skive gågade.

Det lykkedes særdels flot for PAU eleverne. De samlede 9663,50 kr. ind, som de overrakte til de danske hospitalesklovne på Herning Sygehus.

 Regnskab for indsamlingen

 


EN FLOT 2.PLADS

Konkurrencen var skarp og fagligheden helt i top. Konkurrencen udspillede sig som et skuespil, hvor deltagerne kendte noget af handlingen, mens andet kom som en overraskelse. Det ukendte skulle de så reagere på med størst mulig kunnen.

RM i Skills 2012Fra skolen i Skive deltog assistenteleverne Monica Brejndahl, Anne Mette H. Christensen, Jane Græsborg Schou og Louise Bay, der alle gjorde en stor indsats både i forberedelserne og på dagen.

Resultatet blev en flot 2.plads til Monica Brejndahl, Anne Mette H. Christensen. Stort Tillykke fra Skolen. 

Se filmen om de regionale mesterskaber i SOSU 2012 ved at klikke på billedet.

 


 RM I SOSU SKILLS 2012

 

Video _ikon _thumbFor 3. år i træk går SOSU assistenterne, tømrere, frisører og bagere i bedene. Der skal konkurreres fra alle egne af landet på de håndværksmæssige færdigheder ved de regionale mesterskab i SOSU Skills i Randers d.4.oktober 2012.

Fra skolen i Skive deltager assistenteleverne Monica Brejndahl, Anne Mette H. Christensen, Jane Græsborg Schou og Louise Bay.

"Konkurrencen viser, hvor vanskeligt, uforudsigeligt og komplekst et arbejde en SOSU egentlig har. Og med hvilken viden, professionalisme og nærvær, man som SOSU er nødt til at agere", siger Nanna Højlund, der er forbundssekretær i FOA.

Se filmen fra de regionale mesterskaber i 2010.

 


FÆLLESARRANGEMENT

 

JensarentzenSkuespilleren og instruktøren Jens Arentzen holdt d.12.sep. 2012 foredraget "En skæv barndom - det hvide hus" på skolens 2 afdelinger.

Han fortalte om sin opvækst - i skyggen af en psykisk syg mor - og følgerne af hans families dysfunktionalitet. Jens Arentzen evnede at give fortællingen ord, modsat mange dysfunktionelle familiers børn - og voksne - der vælger at fortie fortiden - måske fordi lidelsen i fortiden føles for stor til at erindre.

Det var et levende, medlevende og nærværende foredrag, der satte mange nye samtaler i gang hos både elever og undervisere.

 


SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN ER NU RØGFRI

Der er kommet en ny lov fra folketinget. Elever og ansatte på Social- og Sundhedsskolen må ikke længere ryge indenfor skolens områder - hverken inde eller ude. Skolen har sat nogle cementrør op udenfor skolens område og henviser dertil.

 


SOSU'ER LÆSER VIDERE!

Flere social- og sundhedsassistenter vælger at tage en mellemlang videregående uddannelse. I de fleste klasser på en række mellemlange videregående uddannelser sidder der studerende med en baggrund som social- og sundhedsassistenter. Særligt på sygepleje- og pædagoguddannelserne men også på ergo- og fysioterapeutuddannelserne læser social-og sundhedsassistenterne videre.

I denne artikel kan du læse om Mia Bergman Poulsen og Vickie Kjerstein Kristensen, der begge er uddannet social- og sundhedsassistenter og i dag læser til sygeplejersker.

Læs hele artikelen.

 


FRA EGET HJEM TIL PLEJEHJEM

3 assistentelever fra Nov10 H1 har lavet en bog, der fortæller om mødet mellem en systemverden og en livsverden - og hvordan en SOSU-assistent kan arbejde med dette møde. 

De viser i bogen en kobling mellem teori fra 1 skp.,  2 skp. og 3 skp. og arbejder med begreber som:

  • kommunikation, jeg sprog....girafsprogVideoImage Demo
  • en livsverden som "pakkes ned" og flyttes til en anden systemverden
  • identitet påvirkning
  • livsform
  • somatisk "sygdom"
  • rehabilitering
  • psykoedukation
  • fagidentitet.

 

 


 

Foyer Skive

ERFA-DAG FOR DANSKUNDERVISERE

Torsdag d. 15.september 2011 er Social- og Sundhedsskolen vært for en dag med erfaringsudveksling for danskundervisere.

Dagen vil give inspiration til danskundervisningen. Vi har bygget den op over temaerne: Krop i læring, Cooperative learning, Læringsstile og "Best practice".

Deltagerne vil prøve forskellige ting i 4 workshops og kunne udveksle erfaringer.

 


Flag1.HOLD PÆDAGOGISKE ASSISTENTER FÆRDIGE 

13 pædagogiske assistenter er færdige med deres uddannelse. De er det første hold, som er blevet uddannet i Skive.

De startede 1.maj 2009 - og nu 2 år og 3 måneder senere er de færdige som pædagogiske assistenter.

Stort tillykke samt held og lykke med fremtiden.

 


RotationsprojektROTATIONSHOLD AFSLUTTER

D.24.juni 2011 afslutter 5 mænd og 19 kvinder 1.skoleperiode af uddannelsen til social- og sundhedshjælper på rotationsprojektet - og det, der begyndte som et godt tilbud, giver nu bonus for alle.

Som afslutning på 1.skoleperiode besluttede holdet ikke at lave en almindelig fremlæggelse på klassen, men lave stjernestunder for ældre - og omsætte teori til praksis. Det blev til et samarbejde med Gammelgaard Plejecenter, hvor holdet kom på besøg og lavede aktiviteter med de ældre og personalet.

Læs om rotationsholdet oplevelser og om dagen på Gammelgaard Plejecenter.

 


LøbeprojektDER ER GANG I LØBEPROJEKTET

Projektet Løb med DGI har succes på Skive afdelingen, hvor der hver tirsdag i 6.lektion står grønne, gule og røde løbere klar.

Klar til enten løb i grøn zone, i gul zone eller gang i rød zone. Projektet er for alle, og alle kan være med.
 
Løbeprojektet havde besøg af en journalist fra DGI, som lavede en spændende rapportage om projektet og de personlige gevinster for eleverne. Han talte også med direktør Jens Kolstrup, som fortalte om skolens motivation for at gå ind i projektet.

Læs rapportagen fra DGI om projektet på Skive afdelingen eller læs om hvordan løbemotion kan skærpe indsigten i verden - om løbeprojekter på SOSU stv og SOSU i Aabenraa.
Se også filmen om projektets start på vores YouTube kanal.

 


Marianne Og ElevORDBLIND OG UDDANNELSE

Kan man overhovedet det?

Ordblindhed behøver ikke at være en hindring for at blive social- og sundhedsassistent, mener Tanja Høgedahl, der netop har afsluttet et praktikophold på N2021.

Læs historien om Tanja Høgedahl, mulighederne for hjælp og støtte både på skolen og i praktikken i artiklen Ordblind elev - hænger det sammen på et hospital? fra Skopet, Regionshospitalet.

 


Inger StøjbergBESØG AF EN MINISTER

Beskæftigelsesminister, Inger Støjberg, besøgte fredag d.18.marts 2011 Social-og Sundhedsskolen i Skive.

Hos GF-klasserne GF-SOSU og GF-PAU var programmet først en intro til arbejdet som politiker og derefter var tiden fri for eleverne til at stille spørgsmål og få svar.

Om besøget

Mie Lyng-Nielsen og Lykke Maria Larsen fra GF-SOSU fortæller om besøget: "Det var et meget uformelt besøg. Hun var god til at tale for sin sag, hun kom jo ikke bare, fordi det var hyggeligt. Men hun var også meget jordnær og nem at snakke med, og det var et rigtig godt besøg - tiden fløj af sted for de fleste. Det var godt, fordi man følte sig hørt. Vi nåede desværre ikke at stille alle vores spørgsmål. Mest fordi politikere svare meget langt på hvert spørgsmål, men hun svarede godt på vores spørgsmål. Socialpolitik var det emne, som lå os nærmest. Hun svarede uddybende, og vi var ikke i tvivl om lovene eller den politiske baggrund for lovene. Vi snakkede blandt andet om SU i forhold til elevløn. Det var rigtig fint, fordi man forstod, hvordan forholdet var tænkt mellem de to. Der var også mange spørgsmål om børnepenge, og hvorfor man får mere i kontanthjælp end SU, men det svar var svært at forstå uden den politiske baggrundsviden."

Oprindeligt skulle besøget have været omvendt. Grundforløbs-klasserne skulle have besøgt Inger Støjberg på Christiansborg under deres studietur til København i uge 10, da det ikke kunne lade sig gøre, kom ministeren til Skive. "Vi fik også et godt indblik i hendes hverdag, da hun under hele besøget var på kald i forhold til en afstemning om Libyen i folketinget", siger Mie og Lykke.

 


Carsten Sommerskov

FÆLLESARRANGEMENT

Carsten Sommerskov siger: Tank op - tænk positivt®

Det glade, smittende budskab fra Carsten Sommerskov onsdag d.23.marts 2011 var: "Tank op - tænk positivt". Han var foredragsholder på skolerne i Skive og Thisted ved fællesarrangementer, hvor han talte om at være i front, når det handler om at skabe trivsel på arbejdspladsen, positiv tænkning, sund fornuft, arbejdsglæde, team spirit, god kommunikation, godt samarbejde og succes.

Det var et foredrag med masser af liv og energi, der nåede langt ud over scenekanten. Så Tank op - tænk positivt!